umami

UMAMI TIL FOLKET! Velkommen til Norges eneste blogg om umami, den 5.smaken. Umami er satt sammen av adjektivet "umai" som både betyr velsmakende og kjøttaktig og "mi" som betyr essens, innerste vesen eller smak. Her deler jeg det jeg kan om umami og legger også ut noen oppskrifter på kaker og nerdete brød. Velkommen til det spennende umami-universet!

fredag 17. mai 2013

Anna Del Conte - og umami

›
Kokebøker som tar for seg umamirik mat, er enten bygget på tradisjonsrik matkultur eller innovasjon. I dag vil jeg gi tributt t...
mandag 13. mai 2013

SOLTØRKEDE TOMATER- nesten umamibomber

›
SOLTØRKEDE TOMATER I OLJE De soltørkede tomatene som er i handelen hos oss, lages vanligvis av plommetomater.   Plommetomater er ...

LYS KYLLINGKRAFT I TRYKKOKER

›
Nå skal jeg dele en oppskrift på hvordan du koker kraft i trykkoker. Ideen fikk jeg fra Heston Blumenthal.   Trykkoker egner seg...
tirsdag 30. april 2013

PONZU SAUS

›
( Denne artikkelen ble oppdatert 8 juni 2014) biffsalat med ponzudressing Ponzu er en japansk saus full av umami som blant anne...
mandag 29. april 2013

Tomater- umami av første klasse ? !

›
Jeg elsker gode tomater og begynte å lære om umami på grunn av katastrofer på kjøkkenet med eledige tomater - supper, tomatsasuer, ja mer .....

Parmesankjeks- små umamibomber

›
PARMAGIANO-REGGIANO, hos oss kjent som p armesanost er en veritabel umamibombe og en av verdens mest kjente og ettertraktede oster....
søndag 28. april 2013

God tomatsuppe på kyllingkraft med en hel hvitløk

›
tomatsuppe Jeg er glad i tomatsuppe og takket være soltørkede tomater og tomatpuré, er det fullt mulig å lage tomatsuppe selv om man ikk...
‹
›
Startsiden
Vis nettversjon

Om meg

Elisabeth
Vis hele profilen min
Drevet av Blogger.