umami

UMAMI TIL FOLKET! Velkommen til Norges eneste blogg om umami, den 5.smaken. Umami er satt sammen av adjektivet "umai" som både betyr velsmakende og kjøttaktig og "mi" som betyr essens, innerste vesen eller smak. Her deler jeg det jeg kan om umami og legger også ut noen oppskrifter på kaker og nerdete brød. Velkommen til det spennende umami-universet!

tirsdag 25. februar 2014

Pesto Rosso - Siciliansk pesto, selvsagt med tomater

›
I motsetning til den tradisjonelle liguriske grønne pestoen, kommer pesto rosso fra Sicilia. Soltørkede tomater sammen med nøtter og ...
lørdag 8. februar 2014

Kinesiskinspirert kyllingkraft - lys kyllingkraft

›
kyllingkraft Kraft er europeisk matkulturs versjon av flytende synergisk umami, en klassisk essensiell velsmak. Det fabelaktige...

Synergisk umami - den aller beste smaken

›
reker inneholder inosinat Når vi lager mat, er målet å skape et balansert smaksbilde. For smaken, er det viktig å jobbe med sødme, ...
søndag 2. februar 2014

Fint kaldhevet surdeigsbrød.

›
Dette brødet blir saftig og holdbart. Den lange fermenteringstiden frigjør glutamatforbindelsene og skaper bedre smak enn ved rask varmhev...

Bacalao med ekstra umami!

›
bacalao med mye kraft (bacalaosuppe) Bacalao er festmat og har lange tradisjoner i norsk kosthold.  Jeg fant nettopp en oppskrift på tra...
lørdag 25. januar 2014

Langtidshevet rugbrød med surdeig

›
 Jeg eksperimenterer med surdeig for tiden, og det er en spennende øvelse. Kornprodukter blir mer umamirike ved fermentering(gjæring) og v...
lørdag 7. desember 2013

God tomatsild til julebordet

›
God sild hører julen til. Det er norsk tradisjonsmat med lange tradisjoner, og her kommer en av mine favoritter.  Sild er både ...

"Naturlig umami"- anmeldelse av produkt fra Santa Maria

›
Det er kommet såkalt naturlig umami på markedet fra Santa Maria. Dessverre inneholder blandingen mye salt, så bruksverdien er noe redusert. ...

Umamiburger - med hvit trøffel og gåselever

›
Denne uken lanserte Umami Burger kjeden i USA en riktig lekkerbisken av en burger med høvlet hvit trøffel, gåselever og portvinsreduskjon. V...

Hjemmelaget pancetta

›
Pancetta er et urøkt italiensk bacon, som brukes som antipasti, i pasta carbonara, gjerne i pasta bolognese og andre italienske klassikere. ...
‹
›
Startsiden
Vis nettversjon

Om meg

Elisabeth
Vis hele profilen min
Drevet av Blogger.