umami

UMAMI TIL FOLKET! Velkommen til Norges eneste blogg om umami, den 5.smaken. Umami er satt sammen av adjektivet "umai" som både betyr velsmakende og kjøttaktig og "mi" som betyr essens, innerste vesen eller smak. Her deler jeg det jeg kan om umami og legger også ut noen oppskrifter på kaker og nerdete brød. Velkommen til det spennende umami-universet!

torsdag 19. mars 2015

Bokomtale: NOURISHING BROTH -An old fashioned remedy for the modern world

›
Det er ikke alltid godt å si hvordan man kommer over interessante bøker, men denne gangen husker jeg det var i forbindelse med anmeldelse av...
fredag 6. mars 2015

DRIKKEBULJONG SOM MEDISIN

›
Idag vil jeg slå et slag for suppe som medisin ved forkjølelse og influensa, ved omgangssyke og fordøyelsesplager. Jeg har laget to oppskrif...
1 kommentar:
onsdag 25. februar 2015

KALDHEVET GROVBRØD MED NØTTER OG FRØ - et supersunt matpakkebrød

›
grovt brød med nøtter og frø Møllerens nye mel, "Fibra" er ekstra finmalt sammalt hvete som er tilsatt askorbinsyre (sitronsy...
mandag 23. februar 2015

7 TING DU BØR VITE OM UMAMI

›
dashimarinert torsk Under etiketten ABC-om-umami  finner du generelle artikler om umami. 1. Betegnelsen " umam i" er ja...
søndag 25. januar 2015

BRUN LAPSKAUS

›
Pappa laget den beste lutefisken jeg har spist. Han var best på å rense silda til jul og laget brun lapskaus som du kan glede deg til.  He...
lørdag 24. januar 2015

TOMATISERT OKSEHALESUPPE

›
tomatisert oksehalesuppe med makaroni Kraft på oksehaler er kjempegod basis for suppe. Suppen du får oppskrift på her, er basert på kraf...
onsdag 21. januar 2015

Tørking av steinsopp -

›
tørket steinsopp på norgesglass I vår kjøpte jeg noen pakker tørket steinsopp (porcini) med hjem fra Italia for å fylle opp lageret. H...

SYLTET MAKRELL - umamirik sørlandsrett

›
Syltet makrell er en gammel, tradisjonsrik sørlandsrett. Sprellende fersk, feit høstmakrell ble syltet og servert med sprø salat, gode potet...
lørdag 17. januar 2015

OKSEKRAFT- LYS ELLER MØRK KJØTTKRAFT

›
Hva skal du gjøre i helgen?  Jeg skal gå lange turer og koke oksekraft. oksehaler til kraft Kraft er et fundament i tradisjonell euro...
torsdag 15. januar 2015

RAVIOLI FYLT MED OKSEHALERAGU, SERVERT I EN KLAR BULJONGSUPPE

›
Dette er en veldig god hovedrett som tilfredsstiller alle krav til synergisk umami og jeg skal forte meg å lage den om igjen. Hvis denne...
‹
›
Startsiden
Vis nettversjon

Om meg

Elisabeth
Vis hele profilen min
Drevet av Blogger.