lekre skiver av smørstekt steinsopp |
Siden fersk steinsopp er en sjelden og eksklusiv råvare her til lands, er det spesielt morsomt å finne store mengder av høy kvalitet.I går vanket brunet steinsopp med persille og sjalottløk. Idag laget jeg en superenkel steinsoppsaus med tagliatelle til. Nam, nam for to.
50 g meierismør og 1ss peanøtt- eller valnøttolje brunes med et helt fedd hvitløk.
Ha i skivet steinsopp, beregn 80-100g fersk steinsopp pp.som ristes raskt i pannen. 2 minutter er nok. Strø over litt salt og kvernet sort pepper etter smak.
Tilsett evt. 1 knivsodd mild madras curry. Det fremhever smaken i steinsoppen, men er overhodet ikke nødvendig.
Ta ut hvitløksfeddet. Ha over 1ss finhakket persille og 1ts fint revet sitronskall (uten det hvite) i pannen, rør rundt og fordel fyllet over tagiatellen. Strø på fint revet parmesan etter smak og nyt!.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar