Translate

lørdag 7. juni 2014

Hjemmelaget ost med osteløpe -


ost som har hengt 5 timer
Hjemmelaget ferskost med løpe er utrolig fasinerende å lage, nesten som et lite mirakel hver gang. Osten benytter jeg som mozzarella, den smaker lite, men blir veldig delikat i mat og har en utrolig fin konsistens. Jeg bruker den blant annet i Ravioli Napolitana.
Osten lages ved lav temperatur, så hygiene og helt rent utstyr er særdeles viktig.

1,5 liter helmelk (jeg bruker Q-melk) varmes opp til 35 grader på svak varme. Bruk stålgryte. Rør i 1.8 ml osteløpe med noen rolige tak med en gullende ren sleiv . Legg på lokk og la osten hvile i 10 minutter.

Skjær et rutemønster med en skarp, helt ren kniv i osten og la den stå i 20 minutter til. Nå bruker du en hullsleiv og løfter ostemassen forsiktig over i et sileklede og lar den henge et kjølig sted til konsistensen er passe fast. 4-6 timer.


Brukes i matlagning der du ellers ville brukt mozzarella. Lykke til, det kjempemorsomt!

Tips:
Osteløpe bestilles på apoteket.