Rundt middelhavet benyttes saltansjos som salt - Det er mye sunnere og har mye bedre smak enn vanlig salt, og på grunn av umami-innholdet, kan du redusere saltbehovet med minst 30%.
I eldre norske kokebøker finner jeg stadig sardeller som ingrediens. Hvis du kommer over en oppskrift med sardeller, gå i gang, det er en knallgod ingrediens som ikke kan erstattes, og som bidrar med god umamismak.
Flere velassorterte matbutikker har ansjos på små glass, men se også etter pasta d'acciughe, den er på tube.
i tomatsaus på pizza Napolitana
som topping på pizza
ta i en dash når du lager remulade, overraskende godt
den er selvsagt finhakket i potetgrateng - nyydelig
i dressingen til caesars-salat
i ansjosvinaigrett som er godt til grønne salater
i sausen når du skal bresere kalveskanker
i Salade Nicoise
Sammen med kapers på wienerschnitzel
Derfor: Løp og kjøp! Gi meg gjerne tilbakemlding på dine egne erfaringer. jeg gleder meg til å høre fra deg!
---------------
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar