Translate

tirsdag 17. juni 2014

Sardeller - saltansjos - umamibombe på tube

SALTANSJOS - ANSJOS - SARDELLER (I GAMLE KOKEBØKER)

Rundt middelhavet benyttes saltansjos som salt - Det er mye sunnere og har mye bedre smak enn vanlig salt, og på grunn av umami-innholdet, kan du redusere saltbehovet med minst 30%. 
 
I eldre norske kokebøker finner jeg stadig sardeller som ingrediens. Hvis du kommer over en oppskrift med sardeller, gå i gang, det er en knallgod ingrediens som ikke kan erstattes, og som bidrar med god umamismak.


Se her på denne bloggen for å få inspirasjon om bruk av saltansjos.

Flere velassorterte matbutikker har ansjos på små glass, men se også etter pasta d'acciughe, den er på tube.   
Tips for bruk:


i tomatsaus på pizza Napolitana
som topping på pizza
ta i en dash når du lager remulade, overraskende godt
den er selvsagt finhakket i potetgrateng - nyydelig
i dressingen til caesars-salat
i ansjosvinaigrett som er godt til grønne salater
i sausen når du skal bresere kalveskanker
i Salade Nicoise 
Sammen med kapers på wienerschnitzel


Derfor: Løp og kjøp!  Gi meg gjerne tilbakemlding på dine egne erfaringer. jeg gleder meg til å høre fra deg!



---------------