Rundt middelhavet benyttes saltansjos som salt - Det er mye sunnere og har mye bedre smak enn vanlig salt, og på grunn av umami-innholdet, kan du redusere saltbehovet med minst 30%.
I eldre norske kokebøker finner jeg stadig sardeller som ingrediens. Hvis du kommer over en oppskrift med sardeller, gå i gang, det er en knallgod ingrediens som ikke kan erstattes, og som bidrar med god umamismak.
Se her på denne bloggen for å få inspirasjon om bruk av saltansjos.
Flere velassorterte matbutikker har ansjos på små glass, men se også etter pasta d'acciughe, den er på tube.
Tips for bruk:Flere velassorterte matbutikker har ansjos på små glass, men se også etter pasta d'acciughe, den er på tube.
i tomatsaus på pizza Napolitana
som topping på pizza
ta i en dash når du lager remulade, overraskende godt
den er selvsagt finhakket i potetgrateng - nyydelig
i dressingen til caesars-salat
i ansjosvinaigrett som er godt til grønne salater
i sausen når du skal bresere kalveskanker
i Salade Nicoise
Sammen med kapers på wienerschnitzel
Derfor: Løp og kjøp! Gi meg gjerne tilbakemlding på dine egne erfaringer. jeg gleder meg til å høre fra deg!
---------------
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar