Translate

lørdag 7. juni 2014

Ravioli Napolitana


Denne eksklusive pastaretten er utrolig delikat, og egner seg som forrett til 6 eller som hovedrett for 2-3 personer.
Ravioli med tomatsaus er virkelig en vinner for pastaelskere med litt tid til overs. Det er lenge siden jeg har spist en så fullkommen rett. Du trenger pastaplater som er fersk og hjemmelaget, det smaker så mye bedre, og mitt forsøk på å kjøpe ferske lasagneplater til denne retten, ble helt katastrofalt dårlig. Den var altfor stiv og umulig å lage "puter" av.

Hvis du virkelig skal flotte deg, lager du egen mozzarella og ricotta!

Til 3-personer som hovedrett trenger du sånn cirka:

EGGEPASTA:
Lag pasta av 300g durumhvete og 3 egg eller den eksklusive varianten med bare eggeplommer og mel, da beregner du 9 eggeplommer til denne porsjonen. Bruk ca. ½ ts salt til denne mengden. 

Lag pastadeigen. Den skal hvile minst 30 minutter, men i en plastpose, kan den ligge over natten i kjøleskap, bare pass på at den er stuetemperert når du begynner å kjevle den ut.
Mens den hviler, begynner du på tomatsausen.


SAUS:
1 boks hakkede tomater av god kvalitet eller 400 g godt modne plommetomater uten skall.
1-2 fedd hvitløk
1 ts farin
2 ss olivenolje
Frisk basilikum
Litt salt og kvernet sort pepper

Hvis du er følsom overfor syren i tomater, kan du sile tomatene og erstatte tomatvannet med kyllingkraft, eller også: bruk passata de pomodori og litt hvitvin.

Ha 1 ss olje i en gryte på svak varme, fres hvitløk. Ha i tomater, farin og pepper og kok sakte under lokk i 45 minutter. Spe med 1 ss olivenolje og finhakket basilikum. Mens den koker, lager du fyll til ravioli.

FYLL TIL RAVIOLI, ca 30 stk:
100 g ricotta
1 egg
100g mozzarella
100g fint revet parmesan, eller en blanding av pecorinog og parmesan + litt til servering
1 ss finhakket bladpersille eller basilikum
litt kvernet sort pepper
100g kokt skinke i små terninger

Rør ricottaen glatt egget og ha i resten av ingrediensene, rør til massen er jevn. Smak til med salt og pepper.

Sett på rikelig vann til pasta i en vid gryte med 1 ss salt pr. liter vann og en god klatt smør eller olivenolje.

Kjevle ut lange flak med pastaplater (tykkelse 7 på pastamaskinen), legg på fyllet, stryk litt vann med en finger der du skal kutte, legg over en ny pastaplate, klem pastaen rundt fyllet og bruk et hjul (eller raviolijern) til å skjære ut kvadratiske ruter som du legger på melet underlag. La hvile i noen minutter. Kok ravioli i 4-5 minutter. Anrett 5-6 ravioli med et par ss varm kyllingkraft og en skje tomatsaus i dype tallerkener. Topp med parmesan og kos deg.