Translate

torsdag 15. januar 2015

RAVIOLI FYLT MED OKSEHALERAGU, SERVERT I EN KLAR BULJONGSUPPEDette er en veldig god hovedrett som tilfredsstiller alle krav til synergisk umami og jeg skal forte meg å lage den om igjen. Hvis denne retten skulle kunne sammenlignes med noe annet, må det være umamiverdiene til en japansk ramen.
 
Du må beregne to dager på forberedelsene. Første dagen lager du oksehalekraft, neste dag lager du ragu, fersk pasta og øvrig tilbehør. 
rund pasta til ravioli

Her får du en kortversjon av oppskriften på denne komplette umamirike retten med lenker til sider på bloggen der elementene allerede er lagt ut:

Lag oksekraft av oksehale dag 1, sil og avkjøl. fjern fettet, men ta vare på det. du kan benytte det til å frese grønnsaker til ragu.
Varm opp kraften dag 2. Smak den til med salt.
Lag en ragu av oksehalekjøttet med samme ingredienser og koketid som til en ragu (pasta Bolognese), men ha i et par utvannede saltansjos i tillegg.Lag pasta til ravioli av hele, ferske egg og tipo AA mel. Kjevles til tykkelse 6 på pastamaskin, stikk ut rundinger, beregn 5 ravioli pp. De monteres ved å pensle den ene siden med lett pisket egg, ha på en ss fyll og legg over en ny raviolirunding. Klem sammen rundt hele kanten.
   
Lag gremolata av revet sitronskall, finhakket hvitløk og finhakket persille i forholdet 1:1:3
Varm opp kraften, smak den til med salt. Bruk 1 dl suppe til hver porsjon. Skåld tomater i kraften og hakk fint, de benyttes som topping, se foto.
Varm opp en stekepanne, brun meierismør i pannen. Stek ravioli i 2 minutter på hver siden i smøret. Ha ravioliene over i kraften og kok videre i 2-3 minutter, til de er gjennomvarmet.
stekt først, deretter trekkes de i kraften

Serveres i dype tallerkener som er varme. Legg litt ragu i bunnen av tallerkenen, legg på ravioli, gremolata og hell over suppe,og brunet smør / ghee, pynt med tomatene til slutt, og så kan du selvsagt strø litt parmesan på, men det er ikke nødvendig i denne retten.  

Umamismakesemner i retten kommer fra: oksekraft, og ragu. Begge har en perfekt synergisk umami.

Nam, nam ...