Translate

torsdag 15. januar 2015

OSTESUFFLÉ


Ostesuffle er enklere å lage enn mange tror, lekkert er det også. Du må bare følge tre enkle regler. Bruk er velprøvet oppskrift, som denne.
La sausen avkjøles før du blander i eggehvitene, ikke åpne stekeovnsdøren mens suffleen stekes, og ha alt annet klart idet du serverer suffleen rett fra ovnen...  

Til 3 porsjoner trenger du:

60 g smør
45 g hvetemel
2 dl helmelk og 
1dl kremfløte eller 3 dl helmelk 
ca. 0,5 ts salt
4 eggehviter
4 eggeplommer
100 g mild gul ost, revet

100 g parmesan, pecorino  eller annen vellagret, umamirik ost, fint revet (bruk halvparten til topping)
1 dl panko / eller 2-3 ss brødkrummer


En suffléform, ca. 1 ½ - 2 liter
Stekeovnen: 200 grader, sett ned til 180 når du setter inn suffleen

Smelt smøret i en kjele. Rør i melet og fres et par minutter uten å brune.
Spe med melken. Kok opp under omrøring til sausen tykner. La småkoke i et par minutter mens du rører.
Smak til med salt og pepper, gjerne kajennepepper. Avkjøl sausen et par minutter før du pisker i eggeplommene og den milde osten, pluss 50 g av parmesanosten, pensle litt smør over sausen og sett til side, da får den ikke snerk.
Pisk eggehvitene stive med en klype salt i en stålbolle som er helt fri for fett..
Rør inn litt av den stivpiskede eggehviten i sausen for å få den løsere. Skjær inn resten av eggehviten. Hell røren i godt smurt form, bland panko og ost, og strø over som topping.
Stek suffléen midt i ovnen i ca. 30-35 minutter til den er gyllen. 
Husk, du må ikke åpne ovnsdøren de første 20-25 minuttene, da kan suffleen falle sammen.
Serveres rett fra ovnen med godt brød, smør og en enkel salat.

KOMMENTAR:
Ostesufflé kan godt lages av osterester. Til denne porsjonen, kan du beregne 150 til 200g ost, avhengig av hvor sterk den er.


luftig og saftig ostesufflé


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar