tomatisert oksehalesuppe med makaroni |
Med ferdig kraft, tar det et kvarters tid å lage suppen. Den egner seg like mye som forrett til festlige anledninger som til en lettvint hverdagsmiddag.
Grunnoppskrift til to porsjoner:
fett fra oksehalekraft eller smør til fresing
1 liten løk, finhakket
1 stilk selleri, finhakket
(1 lite fedd hvitløk, finhakket)
1ss tomatpuré
1/2 boks hakkede tomater
4-5 dl kraft
salt
cayennepepper / frisk chili / tørket chili
Garnityr etter ønske: makaroni eller nudler, hakkede tomater, urter, krutonger, oksehalekjøtt, finhakket persille, pølsebiter, sprøstekt bacon. ferskt godt brød.
Metode:
Fres løk til den blir blank, ha i stangselleri, tomatpuré, hvitløk og pepper. Fres videre et par minutter for å få bort råsmaken i tomatpureen. Ha i hakkede tomater og kraft. Kok opp og skum bort urenheter. La suppen koke ca. 15 minutter. (Du kan evt. kjøre suppen glatt med en stavmikser.) Smak til med salt og mer pepper.
Server med ønsket garnityr og nyt.
Oksehalesuppe har flott synergisk umami fra kraft og tomater |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar