Translate

tirsdag 24. juni 2014

RED CURRY THAI CHICKEN SOUP
Nam, nam. Dette er en av mine favorittsupper, og jeg kunne sannsynligvis spist det en gang i uken, men fristelsene på matfronten står jo i kø, så nå fikk jeg nok en påminnelse om hvor god denne suppen er. Det er flere måneder siden sist.

Det viktigste for umami-smaken i denne retten er red curry paste, hjemmelaget kyllingkraft, fiskesaus, så det må du bruke.

Til suppe for to sultne.
25-30g chilipasta (thai)
500g kyllingkraft, lys eller mørk
2,5 dl kokosmelk
1ss fiskesaus
1 sitrongress
Litt limesaft
....
Garnityr:
200g kyllingkjøtt i strimler (skåret langsmed fibrene)
200g assorterte grønnsaker i fyrstikktynne strimler etter valg, gjerne vårløk, paprika. På fotografiet ser du rød paprika, løk og basilkum i suppen, dessuten litt gulrot. Uansett hva du velger, blir det godt. Vinterstid kan du godt bruke rotgrønnsaker, og purre. Tomat er også knallgodt i denne suppen.
Kokosfett eller annen olje til steking.
Hakkede korianderblader som pynt.

METODE:
Fres chilipastaen i litt kokosfett på middels varme til du kjenner den gir fra seg deilig duft. Ha i kyllingkjøttet. Stek i 1 minutt. Ha i kokosmelk, kok opp. Ha i kyllingkraft, fiskesaus og 1 sitrongress som er banket med flatsiden av et knivblad og delt i tre biter, kok opp. Ha i grønnsaker, kok opp. Smak til med mer fiskesaus og lime. Når du kjenner at grønnsakene er så vidt møre, er suppen klar. Serveres gjerne med dryss av grønt: koriander, evt.søt thai basilikum og en limebåt til. Garantert suksess.

Tips:
Curry pasta skal i likhet med tomatpuré alltid freses for å fjerne råsmak.  

Denne grunnsuppen, selve ingrediensene til kraften, kan benyttes til kylling eller fisk eller/ og skalldyr. Kyllingkraft kan erstattes med blåskjellkraft, dashi eller (5dl vann og 40ml fiskesaus).
Bruk de grønnsakene du har tilgjengelig.

Hvis du koker opp kraft, fiskesaus og sitrongress i egen kjele, blir suppen ennå raskere ferdig.

Hvis du benytter buljonterning, må du passe på at ikke suppen blir for salt. Det er en god del salt både i fiskesaus og i red curry pasta.