Nam, nam. Dette er en av mine favorittsupper, og jeg kunne
sannsynligvis spist det en gang i uken, men fristelsene på matfronten står jo i
kø, så nå fikk jeg nok en påminnelse om hvor god denne suppen er. Det er flere
måneder siden sist.
Det viktigste for umami-smaken i denne retten er red curry
paste, hjemmelaget kyllingkraft, fiskesaus, så det må du bruke.
Til suppe for to sultne.
25-30g chilipasta (thai)
500g kyllingkraft, lys eller mørk
2,5 dl kokosmelk
1ss fiskesaus
1 sitrongress
Litt limesaft
....
Garnityr:
200g kyllingkjøtt i strimler (skåret langsmed fibrene)
200g assorterte grønnsaker i fyrstikktynne strimler etter
valg, gjerne vårløk, paprika. På fotografiet ser du rød paprika, løk og
basilkum i suppen, dessuten litt gulrot. Uansett hva du velger, blir det godt. Vinterstid
kan du godt bruke rotgrønnsaker, og purre. Tomat er også knallgodt i denne
suppen.
Kokosfett eller annen olje til steking.
METODE:
Fres chilipastaen i litt kokosfett på middels varme til du
kjenner den gir fra seg deilig duft. Ha i kyllingkjøttet. Stek i 1 minutt. Ha i
kokosmelk, kok opp. Ha i kyllingkraft, fiskesaus og 1 sitrongress som er banket
med flatsiden av et knivblad og delt i tre biter, kok opp. Ha i grønnsaker, kok
opp. Smak til med mer fiskesaus og lime. Når du kjenner at grønnsakene er så
vidt møre, er suppen klar. Serveres gjerne med dryss av grønt: koriander, evt.søt
thai basilikum og en limebåt til. Garantert suksess.
Tips:
Curry pasta skal i likhet med tomatpuré alltid freses for å fjerne
råsmak.
Denne grunnsuppen, selve ingrediensene til kraften, kan
benyttes til kylling eller fisk eller/ og skalldyr. Kyllingkraft kan erstattes
med blåskjellkraft, dashi eller (5dl vann og 40ml fiskesaus).
Bruk de grønnsakene du har tilgjengelig.
Hvis du koker opp kraft, fiskesaus og sitrongress i egen
kjele, blir suppen ennå raskere ferdig.
Hvis du benytter buljonterning, må du passe på at ikke
suppen blir for salt. Det er en god del salt både i fiskesaus og i red curry
pasta.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar