Translate

mandag 16. juni 2014

HERLIG ALL-ROUND DRESSING TIL SOMMERENS SALATER

god dressing
kyllingsalat
Jeg liker best oljebaserte dressinger med syre fra edikk. De er aller mest anvendelige. Dressing er best når du lager en stabil emulsjon. Det lager du med stavmikser eller ved å gjøre klar alle ingredienser i en bolle og helle inn oljen dråpevis under kraftig og jevn pisking. Ellers skal du huske dette: 

  • ALLE ingredienser skal ha samme temperatur. 

En av mine favorittdressinger er i realiteten en blanding av majones og vinaigrette, en kjempegod all-round dressing. Forholdet mellom syre og olje er omtrent 1:4, så den er ganske mild. Den inneholder  worchestershiresaus som er basert på ansjos, og som har flott syre og passe sødme.

OPPSKRIFT
All-round dressing lager du selv på 1 minutt med stavmikser og det høye måleglasset som du benytter sammen med stavmikseren. (eller et annet glass som er høyt og passe smalt)

Ha i disse ingrediensene:

2ss hvitvinsedikk
1liten ss dijonsennep
1 knivsodd mild chili eller et par drag sort pepper med kvernen
1 ts sukker eller honning
1 ts worchestershiresaus
1/2ts tørket eller 3-4 friske basilikumblader, finhakket
1 middels stort egg
1 dl nøytral olje, gjerne en nøtteolje eller druekjerneolje.

La blandingen stå og godgjøre seg 5 minutter. Plasser stavmikseren på bunnen av glasset, og kjør mens du sakte løfter stavmikseren oppover til du får en jevn emulsjon. Vips, nå er den ferdig !

Ha over i en helt ren flaske med tett lokk. Dressingen holder seg fint i kjøleskapet i en ukes tid. Denne dressingen passer til det meste og er spesielt god til pastasalater, kyllingsalater. Med noe mer sukker, blir det en super dressing til coleslaw. Uten sukker og med 2 utvannede saltansjosfileter, og hvitløk, har du en ganske autentisk dressing til Ceasar-
salat.