god dressing |
kyllingsalat |
Jeg liker best oljebaserte dressinger med syre fra edikk. De er aller mest anvendelige. Dressing er best når du lager en stabil emulsjon. Det lager du med stavmikser eller ved å gjøre klar alle ingredienser i en bolle og helle inn oljen dråpevis under kraftig og jevn pisking. Ellers skal du huske dette:
- ALLE ingredienser skal ha samme temperatur.
En av mine favorittdressinger er i realiteten en blanding av majones og vinaigrette, en kjempegod all-round dressing. Forholdet mellom syre og olje er omtrent 1:4, så den er ganske mild. Den inneholder worchestershiresaus som er basert på ansjos, og som har flott syre og passe sødme.
OPPSKRIFT
All-round dressing lager du selv på 1 minutt med stavmikser og det høye måleglasset som du benytter sammen med stavmikseren. (eller et annet glass som er høyt og passe smalt)
Ha i disse ingrediensene:
2ss hvitvinsedikk
1liten ss dijonsennep
1 knivsodd mild chili eller et par drag sort pepper med kvernen
1 ts sukker eller honning
1 ts worchestershiresaus
1/2ts tørket eller 3-4 friske basilikumblader, finhakket
1 middels stort egg
1 dl nøytral olje, gjerne en nøtteolje eller druekjerneolje.
La blandingen stå og godgjøre seg 5 minutter. Plasser stavmikseren på bunnen av glasset, og kjør mens du sakte løfter stavmikseren oppover til du får en jevn emulsjon. Vips, nå er den ferdig !
Ha over i en helt ren flaske med tett lokk. Dressingen holder seg fint i kjøleskapet i en ukes tid. Denne dressingen passer til det meste og er spesielt god til pastasalater, kyllingsalater. Med noe mer sukker, blir det en super dressing til coleslaw. Uten sukker og med 2 utvannede saltansjosfileter, og hvitløk, har du en ganske autentisk dressing til Ceasar-
salat.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar