ost som har hengt 5 timer |
Osten lages ved lav temperatur, så hygiene og helt rent utstyr er særdeles viktig.
1,5 liter helmelk (jeg bruker Q-melk) varmes opp til 35 grader på svak varme. Bruk stålgryte. Rør i 1.8 ml osteløpe med noen rolige tak med en gullende ren sleiv . Legg på lokk og la osten hvile i 10 minutter.
Skjær et rutemønster med en skarp, helt ren kniv i osten og la den stå i 20 minutter til. Nå bruker du en hullsleiv og løfter ostemassen forsiktig over i et sileklede og lar den henge et kjølig sted til konsistensen er passe fast. 4-6 timer.
Brukes i matlagning der du ellers ville brukt mozzarella. Lykke til, det kjempemorsomt!
Tips:
Osteløpe bestilles på apoteket.
Osteløpe kan du også kjøpe på ebay, går under navnet cheese rennet :) Men hvor lang holdbarhet har osten?
SvarSlettDen holder seg 3-4 dager i kjøleskap. denne osten er best som fersk, så jeg har ikke eksperimentert med oppbevaring i saltlake over tid, men vet det går fint.
SvarSlettTakk for tipset vedr ebay. Vennlig hilsen elisabeth
Løpe finnes ikke hos noe norsk apotek,men kan bestilles fra Undredalsbua
SvarSlettKjøpte løpe på apotek i Bodø i vinter (bestillingsvare).
SlettKjøpte Osteløpe på apoteket i Porsgrunn
SlettLøpe finnes i svenske dagligvarebutikker!
SvarSlettApotek1 har ifølge nettsiden, osteløpe på lager i 98 butikker.
SvarSlettHei! Jeg ser at du ikke bruker salt. Om du skulle ha gjort det, når i prosessen skulle jeg putte den i?
SvarSlettTakk for oppskriften ;)
Hei, har bare flytende løpe. Hvor mange dråper trenger man til den oppskrift?
SvarSlettDenne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Slett