Translate

onsdag 20. august 2014

Steinsopp i 2014

Guri malla!

I år tegner det til å bli et fabelaktig steinsoppår. Gjør deg klar! Sjekk wiki eller sopp- og nyttevekstforeningen for korret info, blant annet hvor du kan finne denne  soppen. Selvom du er utrent, er det slett ikke vanskelig å finne denne i år.

flotte lekre steinsopp
Disse eksemplarene fant vi i granskog, tett inntil granleggen, ganske anonyme var de- som om de spratt opp foran øynene våre mens vi bare stirret mot skogbunnen.

Umami?  Ja,
og sannsynligvis mer i tørket steinsopp, men jeg har ikke funnet målinger på den, så den asiatiske soppen shiitake troner på umamitoppen enn så lenge.
Nyt den mens vi venter på fasit, og gled deg. Dette er virkelig eksklusive godsaker, både fersk og behandlet, spesielt tørket.

Aller best er fersk steinsopp når du bruner smør, har i soppen, bruner den raskt, maks 2 minutter og har i persille, revet sitronskall og sjalottløk Soppen helles over ristet brød. Nam, nam.


Ha i litt fløte i denne blandingen og bruk som saus over tagliatelle. Riv gjerne over noe parmesan som topping - knall.

Hell over samme blanding i en halvstiv omelett med noe god ost på toppen og ørsmå smørklikker, brett sammen omeletten og la den hvile et par minutter. server med fersk, sprø baguette.

lekker steinsopp, brunet i meierismør to min. på middels varme