Translate

onsdag 2. september 2015

SPRØSTEKT CHIPS - marineres først i eddikvann for å blir sprø og smakfulle.

sprø potetgull

Hjemmelaget chips som blir marinert i edikkvann og salt utvikler en raffinert aroma og sursøtlig smak. Det skyldes at laken bryter ned stivelsen til sukker, Saltet trekker ut vannet i potetene og gir ogsa saltere smak..

Nå som de norske vinterpoteter er i anmarsj, måtte jeg prøve å lage disse potene, og selvsagt var det Reddals-poteter som måtte til pers denne gangen. ellers blir alltid mandelpoteter vellykket. Jeg måtte bare prøve.


Potetene skives på mandolin, og legges i kaldt vann tilsatt eddik. Beregn 1l vann og 2 dl 7% eddik eller eplesidereddik og 2ss salt. Settes kjølig til de skal varmebehandles.

De marineres i minst en time, gjerne opptil 4 timer, tørres helt tørre, friteres i peanøttolje eller fondueolje(druekjerne) som er varmet opp til 170 grader, strøs lett med salt og så er det bare å hive innpå!

Fritér potetene i 3-4 minutter og bruk en hullsleiv til å løfte potetene ut av frityroljen. Ha over på tørkepapir, salt lett og servér. Jeg er helt sikker på at denne metoden også egner seg godt til annen chips, av pastinakk, gulrot og andre rotgrønnsaker. Det skal prøves. Andre oppskrifter jeg har forsøkt gir  ikke alltid sprøtt resultat.

sprø chips til salat og med lammekoteletter, nam, nam!

03.09. Idag marineres poteter og gulrot i 4 timer i noe sterkere marinade for å finne ut om det gir enda bedre resultat. Rapport kommer. gulrotchips er knallgodt, bedre enn potetchips. Herlig! Kan brukes til det meste, også som snop!