Translate

onsdag 30. september 2015

HJEMMELAGET TAGLIATELLE - med tørket steinsopp i deigen.

I går laget jeg steinsopptagliatelle, der pastadeigen fikk 1 ss pulver av steinsopp pr. egg. Steinsoppsmaken fylte hele munnhulen med en rund og sødmefyllt smak, full av umami. Denne småretten blir garantert fast innslag på menyen her i huset fremover. Takk til Vegard fra soppkurset som anbefalte det.

Steinsopptagliatelle, meierismør, parmesanost,sitron og kvernet svart pepper! 

 For å kjenne smaken av selve pastaen,
gjorde jeg den enkelt. Ferdig kokt pasta fikk et par gode klatter meierismør, litt revet parmesan, kvernet sort pepper og julienne av sitronskall. (På foto ser du litt hakket basilikum på, men det var helt unødvendig og løftet ikke smaken.)

Steinsoppsmaken smyger seg sødmefullt rundt smaksløkene på en underfundig måte i pastaen, så beregn rause porsjoner. Så enkelt og så utrolig godt! Umamismaken får du fra steinsopp og parmesanost - en knallgod kombinasjon.

Du trenger: (til 2)
ca. 190g italiensk pastamel*.
2ss steinsoppmel (pulver av tørket steinsopp)
2 mellomstore egg eller 6-7 eggeplommer
1/4ts finkornet salt

Mer om å lage pastadeig for hånd finner du her.

Pastadeig i maskin.
Ha alle ingrediensene i en foodprosessor med elteblad. Kjør deigen i 1 minutt til den er godt blandet. La hvile i kjøleskap 1 time før du baker ut deigen. Kjevles ut til tykkelse 7. Tagliatellen bør hvile i et kvarter før den kokes i 3-4 minutter i 3 liter kokende vann tilsatt 3 ss salt.  Serveres med meierismør, fint revet parmesan og julienne av sitronskall. Sort kvernet pepper er obligatorisk oppå!

Vel bekomme!

Kommentar:
*Når det gjelder valg av mel, kan du benytte norsk hvetemel tilsatt litt semulegryn.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar