Translate

tirsdag 26. mai 2015

OM Å VANNE UT KLIPPFISK

klippfisk som flaker seg perfekt
Jeg har funnet ut at det er lurt å vanne ut klippfisk over flere dager i lite vann, fremfor å bruke et døgn og skifte vann ofte. Lang tid på utvanning gir bedre konsistens og jevnere saltinnhold i fisken. Hvis du bestemmer deg for å vanne ut fisk over lang tid, kan du heller vanne ut en større porsjon og fryse ned enkeltstykker, så du har fisk klar over natten.


Like deler fisk og vann passer veldig fint. Ha klippfisken i en form som er såpass liten at fisken er under vann når du fyller opp med 400g vann pr. pakke fisk. Sett i kjøleskap over natten,og skift vann. smak alltid på saltinnholdet i vnnet fra dag til dag. det er en interessant øvelse som gjør at du kan. Når vannet smaker passelig salt og har en behagelig saltsmak, er fisken ferdig utvannet.

Avhengig av størrelsen på fiskestykkene, tar det fra 3-6 dager. Ferdig utvannet fisk, holder seg flere dager i kjøleskapet, såfremt du bare bruker helt rent utstyr og har god kjøkkenhygiene.
Frossen, ferdig utvannet klippfisk holder seg i fryseboksen i opptil et år.