Translate

lørdag 20. februar 2016

DRESSING MED KAPERS, ANSJOS OG PINJEKJERNER

Knallgod dressing

Juhu! Det er snart vår og jeg gleder meg til å spise mer gode salater med umamirike dressinger. Her er det salatansjos som bidrar til den fyldige, gode smaken. Les mer om umamibomben saltansjos her

Her deler jeg oppskriften på en salig god dip/dressing som passer veldig godt til
grønne grønnsaker og enkle salater, og selvsagt som en slags salsa verde til grillet fisk. Skal du bruke den som salsa, bruker du mindre olje og vann, se i oppskriften nedenfor. Kjør ingrediensene i blenderen, det gir silkeglatt konsistens og emulgerer ingrediensene perfekt, selv med litt ulik temperatur - likevel: hovedregelen når du lager en dressing, er at alle ingrediensene skal ha lik temperatur - helst romtemperatur. 

Ingrediensene med stjerner inneholder umami eller fremmer umamismaken i dressingen.  Ansjosen erstatter endel av saltet og er den mest umamirike ingrediensen, den kan ikke sløyfes. 

Du trenger:

30 g pinjekjerner*
15g kapers
2-3 saltansjosfileter, italienske er lettest å få tak i. Skylt og tørket*
1 rå eggeplomme
1 lite fedd hvitløk, fint hakket*
1 klype salt*
1 god ss flatpersille, finhakket, fjern grove stilker
1/2 dl daggammel loff, bruk gjerne panko*
3 ss hvitvinseddik*
nykvernet pepper, helst hvit
1 dl olje (kun 1/2 dl som dip))
ca. 1/2 dl vann (sløyfes hvis du vil lage dip)

I blender: Ha alle ingrediensene i blenderen og kjør til den er silkemyk og glatt. Smak til.  

I foodprosessor:Hakk ingrediensene fint og ha alt, unntatt oljen i bollen og kjør massen til den er glatt. Press evt. massen gjennom en finmasket sil, rør i ca. 1 dl  olivenolje.Smak til. 

Som dressing: 
Serveres med en grønn salat. 2-4 sorter salat, ruccola, krutonger og vårløk som er skåret syltynt langsetter stilken. Tynne, lekre strimler av stangselleri er også godt, og selvsagt små cherrytomater. Vil du ha en mer mettende salat, er kyllingbiter et godt alternativ. Ha gjerne i en ingrediens med sødme for å balansere den syrlige og salte dressingen

Som dip:
Kutt opp grønnsaker i passe biter og server som snacks. Pynt dipen med finhakket persille eller hakkede grønne oliven. 

TIPS!
Tar du i frisk estragon, vil du få en super dressing til krabbesalat. Krabbe, tomat og estragon er en knallgod kombinasjon. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar