hjemmelaget spaghetti som på Capri. |
Nå kom jeg selv uforvarende til å lage à la Capri-saus her for noen dager siden. Jeg var sulten og fant en rest napolitansk tomatsaus ved siden av et beger kremfløte i kjøleskapet. Derfra var veien kort til en mild og god pastasaus. Hvis du har en rest hvit saus, kan du selvsagt bruke det med istedenfor kremfløte.
Her er oppskriften hvis du ikke har en rest tomatsaus tilgjengelig:
Fres 1 liten finhakket løk og 1 fedd knust hvitløk i fett til løken er blitt blank. Ha 1ss tomatpuré og fres videre i et par minutter til.
Ha i 1 boks hermetiske plommetomater, 1ss sukker, 1 klype salt, litt kvernet sort pepper. Kok under lokk i 1 kvarter.
Ha i et par dl kremfløte, evt. litt helmelk og 1 ss hvetemel. Kok videre i 1 kvarter. Smak til med salt, mer pepper og evt. noen grønne urter.
Server med spaghetti som er kokt al dente, med kjøttpølser eller disse kjøttbollene.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar