Translate

onsdag 1. april 2015

SPAGHETTI À LA CAPRI - barnevennlig pasta som ruler

Spaghetti à la Capri må være en av de mest barnevennlige pastarettene som finnes, og det er sikkert grunnen til at den fortsatt finnes i butikkhyllene. Her kommer en hjemmelaget variant som er kjempegod, typisk umamirik rett med tomatsaus, parmesan, melkestoffer fra fløte / hvit saus, noe umami fra pasta og kjøtt. Til sammen blir dette flott synergi.
hjemmelaget spaghetti som på Capri.

Nå kom jeg selv uforvarende til å lage à la Capri-saus her for noen dager siden. Jeg var sulten og fant en rest napolitansk tomatsaus ved siden av et beger kremfløte i kjøleskapet. Derfra var veien kort til en mild og god pastasaus. Hvis du har en rest hvit saus, kan du selvsagt bruke det med istedenfor kremfløte.

Her er oppskriften hvis du ikke har en rest tomatsaus tilgjengelig:
Fres 1 liten finhakket løk og 1 fedd knust hvitløk i fett til løken er blitt blank. Ha  1ss tomatpuré og fres videre i et par minutter til.
Ha i 1 boks hermetiske plommetomater, 1ss sukker, 1 klype salt, litt kvernet sort pepper. Kok under lokk i 1 kvarter.
Ha i et par dl kremfløte, evt. litt helmelk og 1 ss hvetemel. Kok videre i 1 kvarter. Smak til med salt, mer pepper og evt. noen grønne urter.
Server med spaghetti som er kokt al dente, med kjøttpølser eller disse kjøttbollene