Translate

torsdag 30. juli 2015

HJEMMELAGET BARBECUESAUS

Denne deilige barbecuesausen passer til det meste av grillmat. Den er knallgod til pølser, hamburger, stekte poteter og kan brukes som ketchup, spesielt for oss som på grunn av de skyhøye sukkerinnholdet i vanlig ketchup, opptil 28%, ikke spiser det.



Du trenger:
1 ss peanøttolje eller annen nøytral olje
3 fedd hvitløk, skrelt og finhakket
2 sjalottløk, skrelt og finhakket
1/4 ts malt ingefær
1/4 ts malt allehånde
1/4 ts sennepspulver
1/4 ts kajennepepper
1/4 ts paprikapulver
1 boks hakkede plommetomater, godt avrent
100g eplesider eddik
120g demerarasukker (brunt rørsukker)
1ss worcestershiresaus
1ss lys sirup, akasiehonning eller lønnesirup
1/2 ts salt
1/4 ts kvernet sort pepper


Ha oljen i en stekepanne, fres hvitløk og sjalottløk til de blir myke, ca, 5 minutter. Ha i de tørkede krydderne og fres videre et par minutter til mens du rører.
Tilsett tomater, eddik, sukker, sirup/honning, salt og pepper og la sausen putre i  20 minutter.

La sausen avkjøles noe og kjør den glatt i en foodprosessor eller med en stavmikser og ha den over i et sterilt glass. Med god hygiene holder sausen seg i 2 til 3 uker i kjøleskap. Super til umamirik grillmat ...

nam, nam ...