Restene fra torskemiddagen ble fiskegrateng, og av seien laget jeg fiskekaker med fløte og gressløk. Vill fisk i lange baner, laget etter tradisjonelle oppskrifter, ikke ulik oppskriften på makrellkakene du finner her.
FISKEFARSE: (innhold pr. kg fisk) (67% fisk)
1 kg kjøleskapskald seifilet males 1 gang gjennom kjøttkvern og has over i en stor bolle.
1 ss + 1 ts (25g) finkornet salt røres i til deigen blir seig.
Spe deretter med:
2 hele egg, lett vispet
1 ts finmalt hvit pepper og 1/2 ts chiliflak
0,75 dl potetmel
Til slutt rører du i:
3 dl kremfløte
1 dl finhakket gressløk
Arbeid raskt så farsen ikke skiller seg. La den svelle i 10 minutter før du begynner å steke. Farsen skal være fast og litt tørr.
Lag ca 12 tykke fiskekaker á 125 g av farsen.
Dypp en stor skje i kaldt vann og form farseboller med skjeen inni håndflaten. Trykk dem lett ut med baksiden av skjeen når du legger dem i stekepannen. De skal være minst 2,5 cm høye. Stekes i klaret smør eller stekeolje.
Hvis du skal fryse dem, anbefaler jeg å brune fiskekakene på høyere varme i et par minutter på hver side, da er de fremdeles litt rå i midten og beholder fuktigheten når du varmer dem opp igjen. Ha over på et fat til avkjøling og frys dem så fort de er blitt romtempererte.
Skal du spise straks, senker du temperaturen etter bruning, og steker kakene ferdige på middels varme i tykkbunnet stekepanne, ca 4 min på hver side.
Serveres med stekt løk, kokte poteter og en raus porsjon umamirik remulade.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar