nam, nam! |
Nam nam! Denne
umamirike italienske pastaretten er inspirert av en oppskrift på bloggen The
Italian Dish. Den smaker aller best med pancetta, men godt bacon fungerer selvsagt også utmerket.
Umamismaksemnene i denne retten får du fra parmesan som er en veritabel
umamibombe, fra gode solmodne tomater, bacon/pancetta og saltansjos, saltansjosen er viktig for å få frem den gode smaken. Du får saltansjos i
innvandrerbutikker og i velassorterte norske supermarkeder.
Oppskriften er beregnet til 4 porsjoner.
Du trenger:
200g pancetta eller bacon i tykke skiver eller bit.
4 store tomater
3 dl brødkrummer av en loff fra dagen før (bruk evt. panko)
2 fedd hvitløk
4 fileter saltansjos, finhakket
5 ss olivenolje
Salt og nykvernet sort pepper
Finhakket basilikum eller persille
400-500g spaghetti
Parmesanost
Fremgangsmåte:
Sett ovnen på 175 grader.
Skjer toppen av tomatene, ta ut frø og tomatkjøtt. Sett dem på en smurt
ildfast form. Finhakk tomatkjøttet og
legg i formen rundt tomatene. Knus hvitløk og hakk fint. Ha en halv hvitløk i hver tomat. Ha i finhakket basilikum etter smak. Salte og
pepre godt oppi tomatene.
Lag brødkrummer. Skjær av skorpen av loffen, del grovt og
kjør i foodprosessoren hvis du ikke gidder å rive det fint selv.
Kutt opp pancetta/bacon i terninger og brun i stekepanne med
et par ss olivenolje så det blir sprøtt. Ta opp med hullsleiv og sett til side.
Ta gryten bort fra platen. Ha i 2 ss olivenolje til, og smelt saltansjosene i
fettet mens du rører med en tresleiv. Det tar et par minutter.
Ha i brødkrummene og stek
dem gyllenbrune og sprø. Fordel brødkrummene i tomatene, ha over rikelig med
finhakket basilikum og sett i ovn på 180 grader til de er ferdig bakt, fra 45 min til en time litt avhengig av størrelsen på tomatene. Anrett oppå spaghetti og server med en god neve parmesan som topping.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar