Translate

tirsdag 23. juni 2015

DRIKKEBULJONG SOM PROTEINTILSKUDD

DRIKKEBULJONG MED URTER OG EGG
Tar du proteintilskudd? Da skal du lese denne artikkelen. Kraft har en veldig god proteinsammensetning, lite fett og kalorier i tillegg til å være en fabelaktig umamikilde. Hjemmelaget kraft er helsekost, og du vil merke forandringer raskt når du begynner å bruke kraft i kosten. Kraft hjelper til cellefornyelsen i hver bidige celle i kroppen, det myekr opp ledd, styrker skjelett- og bruskdannelsen, forynger huden og gir bedre fordøyelse. God kraft inneholder store mengder glutamin som tarmen metaboliserer best av alle proteiner. Dessuten inneholder kraft prolin som styrker hudens kollagen og glysin som bidrar til avgiftning og som dessuten styrker blodet. Visste du forresten at kraft inneholder hyaluronsyre (HA) som tilsettes i kremer for å redusere rynker?


Glem buljongterningene. De inneholder riktignok MSG og opptil 50% salt som gir god smak, men næringsinnholdet er det så som så med og særlig sunt er det heller ikke, du kan banne på at produsentene hadde markedsført buljongterning som medisin og helsekost hvis de hadde hatt den minste grunn til det. Til nød kan du bruke kyllingkraften fra Stange hvis du ikke lager selv. Du får en liter frossen kraft for under hundrelappen.

Derfor har du godt av drikkebuljong som består av  kraft på bein av økologiske dyr. (Jeg har kjøpt økologiske kraftbein av Fritt og Vilt i Posen AS sin nettbutikk.) Ta en god neve friske urter (pass på å få med persille) som du finhakker sammen med litt løk etter smak, tilsett 1 ts gurkemeie, kutt opp et hardkokt egg og varm opp 2 dl kjøtt- eller kyllingkraft. (Persille og gurkemeie fremmer immunforsvaret.) tilsett soyasaus for å justere saltinnholdet ,og nyt!Går du på 5:2 dietten? 1 dl kraft uten fett inneholder rundt 70g kalorier og proteininnholdet er opptil 12-14%, og med følge av masse urter og evt. litt soya for å justere saltinnholdet, får du et måltid som gjør deg mett i flere timer.  3 slike porsjoner i løpet av dagen, hvorav en porsjon med økologisk egg, gir et inntak på under 500 kalorier pr. dag,

For å variere, kan du smaksette suppen med 1-2 ts pulver av tørket sopp som også styrker immunforsvaret og som gir synergisk umami fra guanylaten i soppen.
Kokt skinke og finhakket tomat er også kjempegodt garnityr, med lite kalorier og umamismaksemner.

Oppskrifter på kyllingkraft, oksekraft og kraft i trykkoker finner du på denne bloggen.

MERKNAD:
Suppen er også varmende på kalde sommerdager og hjelper godt ved feriemage.