Translate

onsdag 3. april 2013

Heston Blumenthal at home- denne boken må du ha!I serien av favorittkokebøker, er denne boken nødvendig hvis du er opptatt av umami. 

"Heston Blumenthal at home"  er gull verdt for deg som er opptatt av å eksperimentere med umami og som har grunnleggende kjøkkenferdigheter. 

Du får den på amazon.co/uk for et par hundrelapper. 

Bluhmenthal er en av vår tids mest kreative og nyskapende kokker og har lang erfaring med umamirik mat, og skal du til England, kan du jo besøke the Fat Duck, den berømte restauranten han driver noen mil rett vest for London!

Boken er på 400 sider og er stappfull av kunnskap! Her lærer du alt fra iskremproduksjon og lakesalting, til kunsten å lage en perfekt emulsjon, for eksempel vinaigrette – ingenting er overlatt til tilfeldighetene.

Boken gir oppskrift på mange ulike krafter laget i trykkoker.  Liker du mat basert på hjemmelaget kraft, er det kjempesmart å bruke.  Jeg har skaffet meg det selv, og da går kraftkokingen unna i en fei.

Ellers lærer du forskjellige umamifremmende metoder, røyking, marinering, lakesalting, langtidssteking, sous vide m.m og i utgangspunktet.

Boken er bygget opp på klassisk vis.  Det hele starter med kraft og buljong, så følger diverse supper, løksuppe, soppsuppe, potet og purresuppe- alle har nyskapende metoder og ingredienser. Forrettene inkluderer alle sammen både umamifremmende metoder og ingredienser. Te-røkt laks, konbumarinert kveite, bagna caouda, og soyamarinerte lakserogn. Så følger deilige salater, med umamirike ingredienser som parmaskinke, reker og krabbe. Og slik fortsetter det: fisk, kjøtt og ost, og ikke minst et fyldig kapittel med grundig innføring i sideretter hvor du lærer å lage verdens beste pommes frites. Så følger mange gode oppskrifter på iskrem og sorbet, deretter kaker, kjeks og andre godsaker. Hele herligheten avsluttes med et kapittel om drikker, whisky sour, varm sjokolade pimms m.m. 

Boken er en skattkiste for deg som liker å eksperimentere på kjøkkenet.

Løp og kjøp!