tomatsuppe |
Dette er en herlig suppe
hvis du ikke skal skaffe deg nye venner i kveld, en hel hvitløk smaker knallgodt.
Umamismaken i denne retten får du fra tomater, soltørkede tomater og deilig hjemmelaget kyllingkraft.
Da jeg laget denne suppen sist, freste jeg hvitløk og purre i fettet fra helstekt sitronkylling som er lagt ut før her på bloggen.
Kraften jeg brukte, var kokt på skroget av en stekt kylling med noen ekstra rå kyllingvinger
jeg hadde liggende i fryseren.
Uten brød til, er dette en
lavkarbo-rett.
Du trenger:
1 ss olivenolje eller annen olje til å fres grønnsakene .
1 hel hvitløk delt i båter og finhakket
1 hel hvitløk delt i båter og finhakket
10 cm av det hvite på en mellomtykk
purre i små terninger, 75-100g
1ss tomatpuré
3 dl Polpa di pomodoro eller hakkede hermetiske tomater
Chiliflak, chilipasta eller fersk rød chili etter smak
2-4 soltørkede
tomater, finhakket. Du kan bruke tørre, hermetiske eller på olje. Hvis
du bruker tørkede soltørkede tomater, er det mulig suppen må koke 5
minutter lengre.
3 dl Polpa di pomodoro eller hakkede hermetiske tomater
200 g sherrytomater, uten skall,
finhakket
500g kyllingkraft. (varm den opp for seg hvis du har dårlig tid). Oppskrift finner du her.
finhakket basilikum eller flatpersille
salt, evt. litt sukker etter smak
METODE:
Varm opp fett i en tykkbunnet panne eller gryte på lav varme. Fres hvitløken. Ha i purreterningene og fres til den er blitt myk. Ha i
tomatpuré og fres videre et par minutter.
Hell i tomatvariasjonen av polpa, cherry og de soltørkede, krydderet, samt kraft.
Kok opp og la suppen småkoke minst 10 minutter før du eventuelt kjører den i stavmikseren, men det er slett ikke nødvendig, den blir tykkere i konsistensen da. Jeg synes suppe er godt når jeg har litt å bite i. Smak til med salt, evt. litt sukker og evt mer chilipepper. La småkoke
et par minutter til og server med det du måtte ønske ved siden av.
Tips!
Hvis du har en bit gammel parmesanost liggende, vil den tilføre ennå mer velsmak hvis du har den i suppegryten.
Godt måltid.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar