salat med tapenade, parmaskinke og marinert artisjokk |
Mat og vin smaker forskjellig på
bakken og i luften. Det har British Airways funnet ut og gjort noe med. For å gi passasjerene en bedre matopplevelse hentet British
Airways for et par år siden inn Heston Blumenthal for å få hjelp. Han eksperimenterte
med smaksforbedringer i maten de serverte på sine flyvninger. Det er kjent at mat både må saltes og krydres
mer når den skal serveres om bord i en flykabin når en befinner seg 30.000 fot
over bakken, der både kabintrykket, det reduserte oksygennivået og air-conditioning
påvirker negativt.
Frem til Blumenthal ble satt på saken, hadde også BA brukt mer salt
og fett for å gi maten bedre smak.
Med ham på laget,
ble det sving på sakene. Han fant han ut at det ikke er nødvendig å øke umamimengden i mat når den skal serveres i luften, den er stabil selv i en spesiell atmosfære, så fremfor å kompensere med helseskadelige saltmengder og fett, utarbeidet han en meny med umamirike råvarer og ingredienser.
ble det sving på sakene. Han fant han ut at det ikke er nødvendig å øke umamimengden i mat når den skal serveres i luften, den er stabil selv i en spesiell atmosfære, så fremfor å kompensere med helseskadelige saltmengder og fett, utarbeidet han en meny med umamirike råvarer og ingredienser.
Nå får du klassisk Salade Nicoise -
med tunfisk, ristede middelhavsgrønnsaker, brasme med shiitakesopp og soyasaus,
penne alla carbonara og flere andre umamirike godsaker hvis du skal ut å fly
med BA i sommer. Have a nice trip!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar