Translate

mandag 17. juni 2013

UMAMI I British Airwayssalat med tapenade, parmaskinke og marinert artisjokk


Mat og vin smaker forskjellig på bakken og i luften. Det har British Airways funnet ut og gjort noe med. For å gi passasjerene en bedre matopplevelse hentet British Airways for et par år siden inn Heston Blumenthal for å få hjelp. Han eksperimenterte med smaksforbedringer i maten de serverte på sine flyvninger.  Det er kjent at mat både må saltes og krydres mer når den skal serveres om bord i en flykabin når en befinner seg 30.000 fot over bakken, der både kabintrykket, det reduserte oksygennivået og air-conditioning påvirker negativt. 

Frem til Blumenthal ble satt på saken, hadde også BA brukt mer salt og fett for å gi maten bedre smak.

Med ham på laget,
ble det sving på sakene. Han fant han ut at det ikke er nødvendig å øke umamimengden i mat når den skal serveres i luften, den er stabil selv i en spesiell atmosfære, så fremfor å kompensere med helseskadelige saltmengder og fett, utarbeidet han en meny med umamirike råvarer og ingredienser.


Nå får du klassisk Salade Nicoise - med tunfisk, ristede middelhavsgrønnsaker, brasme med shiitakesopp og soyasaus, penne alla carbonara og flere andre umamirike godsaker hvis du skal ut å fly med BA i sommer. Have a nice trip!Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar