Translate

onsdag 16. juli 2014

FRITERT MAKRELL MED TOMATSAUS OG LINGUINE


Makrell har kort sesong og derfor kan man godt fråtse når den stadig ligger helt fersk i fiskedisken. I dag kom den til fiskesalgslaget klokken 14, så da var jeg på pletten for å skaffe dagens dose omega 3.

Makrell inneholder mye inosinat som skaper en smakseksplosjon sammen med fri glutamat fra gode tomater. I dag sto makrell med tomatsaus på menyen, i følge med linguine.Overraskende godt.

Du kan gjerne grille makrellen. Den trenger høy varme for å bli skikkelig sprø og velsmakende. Sausen i denne retten, er en klassisk tomatsaus med litt ekstra rød pepper tilsatt. Nam, nam – enkelt er det også. 


Du trenger 200g renset fisk pr. porsjon
100g linguine pr. porsjon som kokes etter anvisning på pakken

SAUS:
1 boks hakkede tomater (rekker til 3 porsjoner)
1ss tomatpuré
1ss olivenolje
2 fedd hvitløk
½ ts sukker
en klype tørket chilipepper
salt
basilikum, finhakket
1 ss olivenolje has i ved servering

FISK:
200g renset makrell pr. porsjon
1ts hvetemel pr. porsjon
Litt salt og kverent sort pepper
fett til å fritere fisken

METODE:
1
Fres hvitløk og tomatpuré på lav varme i olivenolje et par minutter. Ha i tomater, sukker, chili og salt, kok opp, sett på lokk og la sausen simre på lav varme i 45 minutter.
Smak til – ferdig.

2
Rens fisken og del hver filet langsetter sidebeina, deretter i tre (gjelder en filet på 200g)
Drypp litt sitron på bitene og salt lett, la hvile mens du blander melblandingen. Paner bitene i mel tilsatt salt og grovkvernet sort pepper. (Bruk en plastpose og rist filetene i melblandingen.)
  
3
I mellomtiden har du kokt opp vann til pasta. Når det er 4-5 minutter igjen til pastaen er ferdig, steker du makrellene på høy varme (i fett som tåler høy varme - raffinert olje eller klaret smør) maks 3 minutter.
Hell av pastavannet, bland med tomatsausen og legg over makrellen. Server straks!

Nam, nam


fritering av makrell - høy varme