Translate

søndag 5. oktober 2014

TOMATSAUS - GRUNNSAUS - ARABIATA- AMATRICIANA - PUTTANESCA OG TOMATSUPPE

tomatsaus grunnoppskrift
Dette er en av de enkleste grunnsausene som finnes. Med en boks hakkede plommetomater av god kvalitet (mer umami), kan du ikke mislykkes og du kan bygge sausen ut til mange andre berømte tomatbaserte retter.


Italienske retter endrer navn når du legger til en enkelt ingrediens. Med denne oppskriften, litt ekstra løk, chili og bacon, har du straks tre andre berømte pastasauser å variere med, se nedenfor.

Til tre porsjoner trenger du:

1-2 fedd hvitløk
1ss tomatpuré
1 boks hakkede tomater
3ss ekstra jomfru olivenolje

1ts sukker
salt og pepper
1 ss finhakket fersk basilikum eller 1/2 ts tørket basilikum.

Finhakk hvitløk og fres den på svak varme i 1ss olivenolje, ha i tomatpureen, fres videre i ett minutt. Hell over hakkede tomater, sukker og litt salt og pepper og basilikum. Sett på et lokk og la sausen simre på svak varme i 45 minutter. Hell over resten av olivenoljen, rør om og servér med pasta og reven parmesan.

AMATRICIANA
Benytt grunnsausen, og ha i en hel finhakket chili og strø over 100 gram sprøstekt bacon eller pancetta ved servering og du får en glimrende pasta amatriciana.

ARABIATA (SINNA PASTA)
Pasta arrabiata er samme grunnoppskrift, men bruk en halv løk og mye chili, men uten bacon.Ofte serveres denne med penne

PUTTANESCA
Denne sausen, som betyr horens pasta, krever noen flere ingredienser i tillegg til grunnsasuen: Bruk 5 fedd hvitløk,1 chili og 2ts finhakket saltansjos og server med en neve sorte oliven.

TOMATSUPPE
Har du 500g kyllingkraft i grunnsausen og justerer med salt og pepper, får du en standard tomatsuppe. Ha i litt finhakket soltørket tomat og gjerne en liten skorpe gammel parmesan mens suppen koker, (ta den ut før serering). Server med krutonger.

PIZZASAUS
Koke grunnoppskriften uten lokk til alt vann er fordampet og du har en tradisjonell pizzasaus. Enkelt og perfekt.

Nam,nam

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar