Translate

fredag 17. oktober 2014

SPANSK HVITLØKSUPPE - SOPA DE AJO

Dette er en overraskende smakfull og enkel suppe som passer når man trenger noe å varme seg på. Suppen er rustikk, tradisjonsrik spansk bondekost og minner om gratinert løksuppe i oppbygging, så liker du det, vil hvitløksuppen her garantert falle i smak.

I denne retten får du synergisk umami fra kyllingkraft og tomatpure.Nå kan man få frossen saltfattig kyllingkraft som er perfekt til en suppe som dette.
Oppskriften her passer til 2 som hovedrett eller tre porsjoner som kveldsrett. Se produktomtale lenger ned.



Du trenger:
2 ss god olivenolje
4 fedd hvitløk, finhakket
1ss tomatpure
cayennepepper etter smak
paprikapulver etter smak

6dl saltfattig kyllingkraft, gjerne Stange kyllingkraft, se kommentar
2-3dl hvitt brød eller landbrød i 2 cm store terninger, pluss olivenolje eller smør til bruning.
Ferske egg, 1 egg p.p.
evt. finhakket persille til pynt




METODE:
Fres hvitløk på middels varme et par minutter, ha i tomatpure og krydderet og stek videre et minutt til.
I en annen stekepanne bruner du brødterningene på alle sider til de er sprø. Ha brødskivene oppi sammen med hvitløken, hell over kyllingbuljongen og kok opp. smak til suppen med salt, litt etter litt - du trenger ikke mye. Juster evt. cayennesmaken - suppen skal ha litt sting.  Lag to fordypninger i gryten og ha i eggene som posjeres mens du hele tiden heller litt av kraften over eggene. Det tar maks fem minutter.


KOMMENTAR:
Stange kyllingkraft fås nå i Rema 1000 butikker i spann på 1 liter. Det er en klassisk kraft, uten tilsatt salt og perfekt til slike supper som dette og alle andre på bloggen.