Translate

onsdag 8. oktober 2014

KYLLING PICCATA MED SITRON OG KAPERS - rask middag

Kylling piccata er en rask og god rett der du banker,krydrer og panerer kyllingbryst eller utbenet lår med mel, lar det hvile og pannesteker det. Mens kjøttet. hviler lager du en saus ved å koke inn litt vin eller kraft og smaker til med sitron, kapers og fløte i stekepannen. Sausen trenger bare ett minutt koketid.. Kyllingen kan serveres med pannestekte poteter, ris eller med brød, gjerne med litt salat eller kokte grønnsaker til. Kjøttet får bedre smak med den enkle forbehandlingen enn bare å bli stekt med salt og pepper. Paneringen gjør at kjøttet får noe mer skånsom varmedehandling.

KYLLINGEN
Siden jeg liker kyllinglår best, kjøpte jeg  store lår på 280g pr stk, skar ut lårbeinet og kuttet av leggen.som jeg benytter jeg til kraft. Det ble ca. 180g kylling pp

Til kjøttet trenger du:
noen dråper sitronsaft
cayennepepper
paprika
hvitløk
tørket basilikum
salt
hvetemel til panering, ca 1.ts pr bryst

METODE:
Bank kjøttet forsiktig, Tørk det godt, og drypp litt sitronsaft over. Kjøttet skal ikke bade i sitronsaften, da vil krydderblandingen renne av..Krydre kjøttet på begge sider og la det marinere på benken mens du gjør klar ingredienser til sausen, grønnsaker og evt. poteter.

Ingredienser til sausen, 4 porsjoner
blanding av smør og fett fra den stekte kyllingen
1/2 dl vin og 1/2 dl vann eller kraft, se kommentar under
1 ss finhakket løk i riskornstore biter
1 ss sitronsaft
2ss kapers, hakket
1 dl fløte, matfløte eller kremfløte
1 ts finhakket saltansjos, se kommentar under
flatpersille, finhakket

METODE;
Marinert kylling meles lett og stekes i middels varm stekepanne . Snu den et par ganger underveis så den blir jevnt stekt. Beregn 3-4 minutter steketid på hver høydecm.kylling stekes
Ta kjøttet ut av pannen for å hvile når det er ferdig. Senk temperaturen litt og stek løken. Hell over vin/kraft og la den koke inn til halvparten. Ha i sitron, kapers og fløte, kok opp og la koke ett minutt. Server.

Kommentarer til sausen.
Denne sausen er typisk italiensk, med enkle, smakfulle ingredienser.
Hvis du hverken har vin eller kraft, bruk 1/2 ts finhakket ansjos/ansjospasta for å tilføre umami i sausen. 1ss finhakket sopp kan også erstatte kraft.
Med kun vin, klarer du deg uten kraft, Bruk vann.

Hvis du benytter saltansjos, trekker du stekepannen til side når den tilsettes - gjør det etter at du har redusert vin/kraft og lar den smelte før du tilsetter setter den over varmen og har i resten av ingrediensene.

Nam, nam.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar