Jeg kjøper av og til franske karamellkjeks, de er best, men brune pinner er slett ikke verst de heller. De er også godt egnet som bunn i ostekake. Hvis du ruller pølsene ferdig og legger dem kaldt i kjøleskapet en halv times tid, kan du skjære skiver og steke dem som de er, se foto nedenfor.
Brune pinner blir ikke sandaktige som shortbread eller knallharde som de ufortjent berømte italienske "biscotti" som du kan slå en mann ihjel med.
Til to brett med pinner lager du en deig som til sammen veier ca. 750g.
200g mykt smør
50g demerarasukker
120g strøsukker
50g lys sirup, lunken
1 eggeplomme
1ts natron
2 ts vaniljesukker
300g finsiktet hvetemel
SMAKSTILSETNING TIL GYLNE PINNER
1ss fint revet sitronskall (helst økologisk sitron) som has i samtidig med eggeplommen.
1ts kardemomme som has i sammen med det tørre
1 vispet eggehvite til pensling
1 neve finhakkede mandler eller valnøtter som topping,
1-2ss demerarasukker som topping
SMAKSTILSETNING TIL BRUNE PINNER
4 ts malt kanel, has i det tørre før deigen blandes
1 vispet eggehvite til pensling
1 neve finhakkede mandler som topping
1-2ss demerarasukker som topping
METODE:
- Rør smør og sukker hvitt, ha i eggeplomme (evt. sitronskall) sikt i det tørre og bland deigen godt.
- Del deigen i 6 like store pølser som du ruller ut og trykker flate med fingrene. Det gjør du enklest ved å legge pølsene på stekeplaten før du trykker dem ut.
- Pensle med eggehvite og strø på mandler og brunt sukker. Trykk mandlene litt ned i deigen.
- Stek kakene på 180 grader i 10-15 minutter.
- Skjær ca. 2-3 cm brede skiver på skrå, spre dem litt og legg over på rist. De kan tørke på ettervarmen i ovnen før de legges i tett kakeboks. Serveres til din favorittkaffe.
Nam, nam
KOMMENTAR:
Som du kan se på bildet over her, har jeg laget flere varianter av de gylne pinnene:
1 porsjon ble rullet til pølse, skåret opp og stekt som kjeks.
1 porsjon er ble rullet til pølse og deretter rullet i valnøtter før jeg trykket den ut på stekebrettet, penslet med eggehvite og strødde med demerarasukker.
1 porsjon ble bare strødd med sukker, og alle ble gode ... nam, nam
WOW disse her må være de beste jeg har smakt!
SvarSlettNam namm jeg er helt enig der mmmmm
Slett