Translate

tirsdag 27. november 2012

GOURMETSALTING FREMMER UMAMISMAK

Her kommer et enkelt tips om salting som gir alt kjøtt og fisk bedre smak.

Noen sier vi ikke skal salte kjøtt før det allerede er stekt, andre sier det er ok å salte rett før steking eller en stund før det skal i panna.  Målet er vi enige om, kjøttet skal bli saftig og velsmakende. Men siden salt trekker til seg fuktighet, mener mange at kjøttet blir tørrere når det saltes før tilbereding.

Nå har Danske Slagterier  undersøkt dette nærmere og i blindtesting med profesjonelle smaksdommere viste det seg at biff som ble saltet minst 15 minutter før tilbereding ble oppfattet som saftigere, mørere og  bedre på smak. De fant også ut at man kunne redusere litt på saltmengden og det er godt for helsen.. 

Oppskriften på helstekt kylling på denne bloggen, er gourmetsaltet.
Når du gourmetsalter, bruk 3-6g finkornet salt uten jod pr. kilo kjøtt. 1ss finkornet salt veier ca.20 g, så 1/2-1 ts er nok pr.kilo kjøtt.kyllingbryst med saltdryss 
Jeg gourmetsalter nå alt kjøtt, opptil flere dager før tilbereding. Det er et lite triks som fungerer overraskende godt, kjøttet blir mørere, smaken bedre og det skyldes at saltet faktisk bidrar til å bryte ned proteinene i kjøttet, dermed frigis glutamat som gir mer umami i maten.