Noen sier vi ikke skal salte kjøtt før det allerede er stekt, andre sier det er ok å salte rett før steking eller en stund før det skal i panna. Målet er vi enige om, kjøttet skal bli saftig og velsmakende. Men siden salt trekker til seg fuktighet, mener mange at kjøttet blir tørrere når det saltes før tilbereding.
Nå har Danske Slagterier undersøkt dette nærmere og i blindtesting med profesjonelle smaksdommere viste det seg at biff som ble saltet minst 15 minutter før tilbereding ble oppfattet som saftigere, mørere og bedre på smak. De fant også ut at man kunne redusere litt på saltmengden og det er godt for helsen..
Oppskriften på helstekt kylling på denne bloggen, er gourmetsaltet.
Når du gourmetsalter, bruk 3-6g finkornet salt uten jod pr. kilo kjøtt. 1ss finkornet salt veier ca.20 g, så 1/2-1 ts er nok pr.kilo kjøtt.
kyllingbryst med saltdryss |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar