Translate

tirsdag 16. september 2014

Kyllingbryst med salvie, parmaskinke og parmesan

saftig kyllingrull - skåret opp
Her kommer oppskrift på en herlig, umamirik italiensk klassisk kyllingrett. I denne oppskriften får du umami fra parmaskinke ( du finner informasjon om umami i skinke på Umami Information Centre her) og fra parmesanost i vellykket kombinasjon med kyllingkjøtt.  Server den med kremet spinat og ris, med en deilig paprikasalat, eller velg en god risotto hvis du vil gå for en kraftig smakskombo.

Jeg serverte den med bakt endive, og det var godt, men ikke bedre enn andre kombinasjoner jeg kan tenke meg.

Det er smart å lagge rull av kyllingbryst, som ellers ofte er både tørt og smakløst, i alle fall kjedelig.

METODE:
kyllingbryst rullet med skinke og ost
Legg brystet på en fjøl, fjern indrefileten. Med en skarp kniv, skjærer du nesten helt gjennom kjøttet (på langsiden) med en skarp kniv.  Brett ut bryststykket på en skive parmaskinke, legg på salvieblader (4-6 pr. bryst), en skive parmesan og strø over litt parmesan. Indrefileten legger du på tvers over brystet.  Rull brystene med skinken og fest en tannpirker/cocktailpinne for å holde dem sammen.

Brun over middels varme på alle sider og stek ferdig i ovn på 200 grader, ca. 15 minutter. Bruk steketermometer hvis du er usikker på steketiden ...


Nam, nam