Translate

torsdag 18. desember 2014

SESAMPANERT TORSK MED RØDBETESAUS



sesampanert torsk, rødbetesaus, røsti
Dette er min nye favorittkombo med den trauste ferske torsken. Rødbetesausen er et friskt og svakt sursøtt følge, og får fin smaksdybde av umamirik kraft. Idag stekte jeg røsti til, men potetmos eller vanlig kokte poteter smaker selvsagt også godt. 


Begynn med sausen.

TIL 4 PORSJONER SAUS TRENGER DU: 
2 rødbeter ca 400g
8 dl kraft, gjerne saltfattig kyllingkraft
75-100g smør
3ss sukker
1ss balsamico eller rødvinseddik

METODE: 
Skrell og kutt rødbetene i pene små terninger, ca. 1cm.
Smelt halvparten av smøret og sukkeret i en tykkbunnet gryte til det blir brunt. Ha i rødbetene og fres dem i et par minutter. Ha i eddik og kraft, kok opp og la rødbetene koke til de er møre. Sil av kraften, kok den inn til halvparten. Pisk i resten av smøret. Ha rødbetene tilbake i gryten. 


TORSK
Beregn ca 250g filet p.p som du salter lett og drypper med sitronsaft på forhånd. 

TIL Å PANERE TORSKEN TRENGER DU:  
2ss mel
2ss ristede sesamfrø
ca. 1/2 ts salt
kvernet pepper

Bland det tørre sammen og smak til med salt og pepper. 

Torskefiletene paneres og stekes på middels varme i en blanding av smør og olje til de flaker seg. Avhengig av størrelsen, tar det 5-8 minutter. 

ANNET TILBEHØR:
Server herligheten med gode poteter, og gjerne med sautert spinat eller grønnkål. 


Nam, nam