sesampanert torsk, rødbetesaus, røsti |
Begynn med sausen.
TIL 4 PORSJONER SAUS TRENGER DU:
2 rødbeter ca 400g
8 dl kraft, gjerne saltfattig kyllingkraft
75-100g smør
3ss sukker
1ss balsamico eller rødvinseddik
METODE:
Skrell og kutt rødbetene i pene små terninger, ca. 1cm.
Smelt halvparten av smøret og sukkeret i en tykkbunnet gryte til det blir brunt. Ha i rødbetene og fres dem i et par minutter. Ha i eddik og kraft, kok opp og la rødbetene koke til de er møre. Sil av kraften, kok den inn til halvparten. Pisk i resten av smøret. Ha rødbetene tilbake i gryten.
TORSK
Beregn ca 250g filet p.p som du salter lett og drypper med sitronsaft på forhånd.
TIL Å PANERE TORSKEN TRENGER DU:
2ss mel
2ss ristede sesamfrø
ca. 1/2 ts salt
kvernet pepper
Bland det tørre sammen og smak til med salt og pepper.
Torskefiletene paneres og stekes på middels varme i en blanding av smør og olje til de flaker seg. Avhengig av størrelsen, tar det 5-8 minutter.
ANNET TILBEHØR:
Server herligheten med gode poteter, og gjerne med sautert spinat eller grønnkål.
Nam, nam
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar