Translate

onsdag 26. august 2015

SPRØSTEKT BACON I OVN

kyllingsalat med sprøstekt bacon
Jeg er veldig glad i bacon og bruker sprøstekt bacon til alt mulig. Før stekte jeg bacon i stekepanne i mye fett, men har funnet ut at den aller beste metoden er å bruke stekeovn.

Baconskivene blir sprø og perfekt stekt på 10 til 12 minutter med termostaten på 180-200 grader. Jeg legger baconet på en stekeplate kledd med bakepapir og setter platen midt i ovnen. Vips - etter maks 12 minutter, er baconet ferdig og flyttes over på litt tørkerull for å renne av.


Enn så lenge har jeg brukt ulike bacontyper og vil ikke reklamere for noe spesielt, men har funnet et bacon som fikk terningkast 6 - og var best i test. Det egner seg ypperlig til denne stekemetoden.

Med hensyn til umamiverdier i bacon: velg tørrsaltet, velg bacon som er røkt ikke smurt med røkolje. Bacon med mye kjøtt blir aller best umamimessig fordi det i kjøttet proteinene brytes ned og frigir smak.


Nam, nam!