pasta puttanesca, for anledningen med knust sprøstekt parmesan |
Her er synergisk umami i fleng, fra tomater, saltansjos og fra parmesanosten. Bruker du tunfisk i tillegg, se anbefaling under, får du ytterligere proteiner med mer synergi!
Til 4 porsjoner trenger du:
400g god spaghetti eller linguine
2 fedd hvitløk, knust og hakket
1/2 til 1ta tørket chiliflak etter smak
4-6 saltansjosfileter, bløtlagt i et par minutter og avrent*
2ss olivenolje til steking,
800g solmodne plommetomater uten skinn eller 2 bokser hermetiske hakkede tomater
20-30 sorte oliven uten sten, delt i to
1-2ss kapers
litt revet parmesan som topping
METODE:
Ha oljen i en stekepanne og fres hvitløk og chili på lav varme. Når hvitløken er myk, har du i saltansjosene og lar dem smelte inn i fettet. Deretter tilsettes tomater og får koke med i 15 til 20 minutter.
Spaghettien koker i mellomtiden i rikelig saltet, fosskokende vann. (for hver 100g pasta tas 1 liter vann og 1ss salt - dette er 1:1:1 regelen for pastakoking)
Ferdig kokt saus irøres oliven og kapers, Smak til med 1 ss først, retten skal være salt, men ikke for salt. Bland sammen pasta og saus og server rykende varm i dype tallerkener.
Velbekomme!
Kommentar:
Nigel Slater (på BBC Foods uforlignelige hjemmeside) anbefaler også en variant med små biter hermetisert tunfisk i sausen før tomatene tilsettes. Kan det bli mer italiensk?
*Saltansjos sørger for saltet i denne retten.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar