Translate

mandag 24. august 2015

BOUNTY RUTER - KNALLGODT KARBOSJOKK

Nærbilde av kokoskrem på kaken
I Hjemmet uke 34/2015 fant jeg en fabelaktig kakeoppskrift med uhorvelige mengder kalorier - garantert å gi skikkelig sukkerkok i hodet. Må prøves tenkte jeg siden Bounty er en av mine favorittsjokolader. Yess, den smakte herlig, over all forventning!


Jeg gjorde noen endringer i oppskriften, reduserte litt på sukkeret i kakebunnen og erstattet noe av smøret med litt fløte og lønnesirup i kokoskremen. Det smakte fortreffelig og ga assosiasjoner til Bounty, myk, søt og med herlig smak av myk kokosnøtt. Den kan derfor også brukes til andre formål, men mer om det nærmere jul, tenker jeg.

Kakebunn:
3 egg
350g farin, bruk gjerne brunt demerarasukker og kjør det til melis i blender
225 g meierismør
235g hvetemel
1 ss bakepulver
1 ss vaniljesukker av god kvalitet*
4ss kakaopulver
1,5 dl melk (du kan bruke fettredusert kokosmelk eller vann også)

Kokoskrem:
180g smør
3 ss fløte
2ss lønnesirup eller akasiehonning (nøytral honning)
3,5dl melis (hvitt gir den lekreste fargen, brunt er ørlite sunnere og gir bedre smak)
1pose kokos - 1 ss som strøs på toppen
2 egg


Sjokoladeglasur:
75g sjokolade
1ts kokosfett eller nøytral olje
1 ss kokosmasse til topping

METODE:
Kakebunn.
Pisk egg og sukker til eggedosis til den danner tråder. Bland det tørre og sikt i eggedosisen vekselvis med smeltet smør som er blandet med melken. Ha røren i en smurt form som tar 2 liter ( firkantet for på ca. 24 x 34 cm eller rund springform på ca 24 cm) Stek kaken i ovn på 174 grader i 20 til 30 minutter.
Avkjøl kaken på rist og sett den i kjøleskap.

Kokoskrem:
Denne kremen kan du godt lage først, den tykner etter hvert.
Smelt smør
Ha kokosmassen i en bolle, pisk egg, fløte og lønnesirup og hell over kokosmassen og rør godt. Ha i smeltet smør og melisen og rør kremen sammen. La kremen stå og svelle litt og smør den over kaken i et tykt lag. Sett kaken i kjøleskapet til kremen stivner.

Glasur:
Smelt sjokolade i vannbad, rør inn kokosfettet. Den flytende sjokoladen helles raskt over i en liten mugge og og helles over kaken i tynne striper. Strø over kokosmassen. Sett tilbake i kjøleskap til sjokoladeglasuren er stivnet.

Kaken smaker sykt godt når den er temperert og kremen utvikler bedre smak over natten, så den bør lages dagen før servering.  

KOMMENTARER:
Kokoskremen er det aller beste med denne kaken etter min smak. Kakebunnen fungerer bare som  Den kan veldig godt brukes til gulrotkake for eksempel, og jeg tror den vil egne seg på en formkake med appelsinsmak eller sitron, og selvsagt til kake med ananas - gud bedre!
Jeg skal forsøke å riste kokosmassen for å få frem mer smak neste gang jeg lager denne kaken.

Tips!
Hjemmelaget vaniljesukker lager du enkelt hvis du har en effektiv liten foodprosessor. Tørk en vaniljestang en ukes tid, klipp den opp i biter og kjør den med 1-2 dl sukker (avhengig av størrelsen på vanlijestangen). Kjør i et minutt eller lenger til du får et fint støv og sikt vaniljesukkeret. Vips!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar